Home Recreatiegebied Kardinge Referenties Contact

Activiteiten

Boogschieten
Wie kent Robin Hood niet? Met zijn welgemikte schoten was hij iedereen de baas. Als u ook eens wilt ervaren dat boogschieten niet zo gemakkelijk is als het lijkt, dan kunt u dit bij ons doen. Wordt u de nieuwe Robin Hood?
Bij het boogschieten zal worden begonnen met de instructie en de regels van het schieten. Vervolgens zal in verschillende spelvormen worden geschoten.
Om te kijken wie de Robin Hood van de groep is zal worden afgesloten met een mini-toernooitje.

Pitch & Putt
Deze variant op golf heeft holes van slechts 30 tot 60 meter en je hebt maar 2 clubs (slagstokken). Iedereen kan en mag dus meedoen. Je kunt individueel spelen of in teamverband. Pitch & Putt, golf voor iedereen!
Pitch & Putt neemt ongeveer 2 uur in beslag wanneer er 18 holes worden gelopen.
Er zal worden begonnen met uitleg van de techniek en de baan- en spelregels. Vervolgens zal in groepjes van ongeveer 4 personen worden gespeeld, waarbij een groepsscore wordt opgebouwd. De groep die voor de 18 holes het minste slagen nodig heeft, heeft gewonnen.

Klimmen
Je hoeft niet maar naar de Alpen of de Himalaya om te klimmen. Op recreatiegebied Kardinge kun je ook met knikkende knieen en het hart in de keel de wanden van de klimhal gaan bedwingen. Durf jij het aan?
Er zal worden begonnen met de instructie van het klimmen en zekeren. Hierna zal in tweetallen worden geklommen, waarbij een persoon klimt en de ander zekert. De instructeur is hierbij natuurlijk aanwezig.
Door de vele klimroutes is het klimmen geschikt voor zowel beginnende als geoefende klimmers.

Beachvolleybal
Sportpark Kardinge heeft de primeur in Groningen! Een permanente Beachvolleyballocatie aan het Zilvermeer, met beachvolleyvelden die voldoen aan de internationale wedstrijdstandaard.
Je hoeft natuurlijk niet op hoog niveau te spelen om lekker te kunnen beachen. Het aantal spelers per team zal afhangen van het niveau van de groep en er zijn verschillende mogelijkheden. Met of zonder instructie, een gezellig toernooitje of gewoon lekker spelen. Een leuke zomerse activiteit voor kleine en grote groepen.

Karten
Met gierende banden door de bocht, door de tunnel of over de brug. Beleef de kick van het indoor karten op recreatiegebied Kardinge. Met de licht en geluids effecten lijkt het of je een echte race aan het rijden bent.
Ongeveer een kwartier voor aanvang de heat karten zal een briefing plaatsvinden waarbij de regels en vlagsignalen zullen worden doorgenomen. De heat duurt 12 minuten en er kunnen maximaal 15 deelnemers per heat rijden.

Skaten
Deze populaire sport kent vele mogelijkheden. Het niveau van de clinic wordt aangepast aan uw wensen en vaardigheden (bijv. valtechnieken, basishouding, rem- en bochttechnieken).
Skates en bescherming zijn aanwezig. Er zullen verschillende oefeningen gedaan worden om de vaardigheden te vergroten. Er zal worden afgesloten met een toertocht door het recreatiegebied.

Skiën
Skiën in Groningen? Jazeker. Op recreatiegebied Kardinge kunt u het gehele jaar op de lange latten staan. Ideaal om de techniek bij te houden of misschien een kennismaking met deze uitdagende sport.
Het skiën op deze in hellingshoek en snelheid verstelbare banen is voor zowel beginnende als gevorderde skiërs een leuke activiteit. Het niveau zal dan ook worden aangepast aan de groep. Skischoenen en ski’s zijn aanwezig. Wanneer je met maximaal 9 personen bent kun je in een uur tijd voldoende skiën. Er kunnen 3 personen tegelijk op de baan.

Schaatsen
Van oktober tot april kunt u bij ons op de ijzers staan. Geen wakken of dun ijs maar een mooie vlakke ijsvloer.
U kunt lekker zelf uw rondjes rijden, maar wat dacht u van een clinic?
Met de juiste aanwijzingen zult u zien dat het snel beter gaat!
De schaatsclinic duurt ongeveer 50 minuten. Bij grotere groepen zullen meerdere instructeurs worden ingezet. De oefeningen die zullen worden gedaan zullen worden aangepast aan het niveau van de groep.
Schaatsen kunnen ter plekke worden gehuurd.

Bowlen
De bowling ruimte bevat 10 professionele Brunswick banen met niet alleen mogelijkheden om conventioneel te Bowlen, ook kan men "moonlight" of "disco" Bowlen.
Bij "moonlight" bowlen wordt het bowlen begeleid door een wervelende lichtshow volgens het MTV concept met geavanceerde LED techniek en Blacklight (= Ultra Violet Light)
Bij "disco"bowlen wordt het bovenstaande aangevuld met stevige muziek en op het ritme van de muziek bewegende lichteffecten.

Tennis
Het spelen van tennis kan op Kardinge zowel in de zomer als in de winter. Lekker een balletje slaan met collega’s, of bent u competitiever ingesteld? Wat dacht u van een clinic gevolgd door een toernooitje tegen vrienden of collega’s?

American Football
Tijdens deze clinic zult u zien dat American Football niet alleen een fysieke, maar zelfs een erg tactische sport is. Spelers van de Groningen Giants brengen u de basis van het spel bij. Bij de verschillende spelvormen zal het plezier voorop staan.

Mountainbiken
De Kardingerheuvel is een mooie plek om je vaardigheden op de mountainbike te vergroten. Klimmen, dalen, schakelen en scherpe bochten draaien! Ook de rest van het recreatiegebied is erg geschikt om met de mountainbike te verkennen.

Zwemmen
Een subtropisch zwembad, glijbanen, turkse stoombaden en bubbelbaden zijn allemaal aanwezig. Wilt u na inspanning een verfrissende duik nemen of gewoon lekker baantjes trekken. Het is allemaal mogelijk!

Squash
Wilt u lekker zweten? dan kunt u bij ons gaan squashen. De kleine snelle bal dwingt u om het onderste uit de kan te halen. Deze snelle sport is dan ook een uitstekende manier om uw conditie te verbeteren of op peil te houden.

SOLEXavontuur
Zin een ouderwetse tocht op de Solex? Back to the sixties?
Deze niet dagelijkse bezigheid op een 'fiets met een Solexmotor', zorgt voor veel pret vooraf, maar zeker ook onderweg. Stelt u zich eens voor in een leren jas met bijbehorende solexcap (pothelm), tuffend door het Groninger land. Met een toertocht op de Solex door het mooie landschap gaat u helemaal terug in de tijd.